ενοικιαζομενα δωματια κυπαρισσια - An Overview
ενοικιαζομενα δωματια κυπαρισσια - An Overview
Blog Article
Περισσότερες καταπληκτικές επιλογές διαμονής για το ταξίδι σας.
Τα τελευταία χρόνια η Ικαρία συζητιέται πολύ και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο επισκέψιμα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Όσοι έχουν ήδη κολυμπήσει αποτραβιούνται στη σκιά, στα λιγοστά καφενεία της πλατείας στο Μώλο ή πάνω στο χωριό στη Βρύση. Αν και η καλύτερη ώρα για τη Βρύση είναι μετά τις επτά το απόγευμα.
Δυστυχώς το Κυπαρίσσι είναι δύσκολα προσβάσιμο. Ο δρόμος έχει πάρα πολλές στροφές και πολύ στενός σε πολλά σημεία, θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Το κάλλος όμως του τόπου σε αποζημιώνει!
Είναι εξαιρετικής ομορφιάς γραφικό παραθλασσιο χωριό που μοιάζει να ανήκει σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, ενώ βρίσκεται στη Λακωνία στους πρόποδες του Πάρνωνα. Είναι λόγο δύκολη η πρόσβαση από ορεινό δρόμο γεμάτο στροφές που δύσκολα τον ξανακάνεις παρά μόνο για να φύγεις.
Πάνω από την παραλία του Να, θα βρείτε πολλά ταβερνάκια τα οποία έχουν μπαλκόνια με θέα στη θάλασσα και προσφέρουν ενοικιαζόμενα δωμάτια για διαμονή.
Για την πρόληψη των προσβολών, συνιστάται να κλαδεύετε τα προσβεβλημένα κλαδιά και να τα καταστρέφετε.
Κατά την αρχαιότητα το χωριό αποτελούσε ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτήρια, με τους ασθενείς- επισκέπτες του να μπαίνουν σε γούρνες που ήταν λαξευμένες στο βράχο, οι οποίες γέμιζαν με ιαματικό νερό που ανάβλυζε από το βουνό.
Πολύ ήσυχο, χαλαρωτικό και γραφικό χωριό. Πολύ γαλήνιος κόλπος με πεντακάθαρα νερά. Αλλά βαθιά θάλασσα για μικρά παιδιά. Ευτυχώς η παραλία δεν είναι οργανωμένη με μπαρ, ξαπλώστρες και ομπρέλες, έτσι απολαμβάνει κάποιος τη φυσική ομορφιά του τοπίου.
Η νυχτερινή ζωή του Ευδήλου είναι αρκετά δραστήρια και κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η επίσκεψη μέσα από πικροδάφνες, γαλατσίδες, κιτρινοξιλιές, συκιές και σχοίνα στο αρχαίο Ασκληπιείο και στα ξωκλήσια επάνω από τον γραφικότατο συνοικισμό Βρύση. Βλέπεις, ακούς και ευφραίνεσαι το νερό που αναπηδά μέσα από τον βράχο καθώς υπόγεια κατεβαίνει από τις κορυφές του Πάρνωνα και αναβλύζει here για να υδροδοτήσει το Κυπαρίσσι και να ποτίσει την καλλιεργήσιμη γη ολόγυρα.
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Επιστήμη και τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία του Έλληνα ασθενή
Αρχικά, πριν φυτέψουμε τους σπόρους του κυπαρισσιού, για να μπορέσουν να φυτρώσουν πρέπει να σπάσουμε τον λήθαργο.
Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του και η οικολογική του σημασία το καθιστούν βασικό στοιχείο της περιοχής, αλλά το κυπαρίσσι έχει πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται.